Comunicat de presa

Dupa ce a aflat ca doi directori de scoala au participat, impreuna cu elevii lor, la o serbarea de Halloween unde am fost si eu  prezenta, inspectorul scolar general judetean Stefan Firu le-a cerut acestora demisia. Argumentele sale au fost ca o doamna directoare "vroia sa iasa la pensie", ca o alta doamna directoare " trebuia sa-si inceteze mandatul" si ca eu am fost prezenta la acel eveniment. Nu a mai contat nici pregatirea lor profesionala, nici competentele sau criteriile pe care au fost numite in functii.

Daca ar fi cerut mici detalii despre eveniment, Stefan Firu ar fi aflat ca acela nu a avut nicio tenta politica. A fost un simplu moment de buna dispozitie pentru elevi.  In schimb, ar fi putut folosi mai bine timpul irosit cu cererea demisiei directorilor respectivi.

Iata cel putin trei teme, nu pentru acasa, ci pentru birou, pe care inspectorul scolar general pe judetul Sibiu le are de rezolvat grabnic si pe care ar trebui sa-si concentreze atentia.

1. Jandarmii sibieni au confiscat zilele trecute zeci de plicuri cu substanţe etnobotanice de la un barbat care incerca sa le vanda in fata unui club din oras. Persoana in cauza nu este la prima fapta de acest gen, in luna mai acesta fiind surprins in aceeasi zona, tot cu etnobotanice. In loc sa lanseze o noua campanie impotriva consumului de etnobotanice de catre elevi, domnul Stefan Firu se pregateste de campania electorala a USL.
2. La nici o luna dupa ce Consiliul Judetean Sibiu a atribuit, prin licitatie publica, noul contract de distribuire a cornurilor in judetul Sibiu, zeci de scoli reclama tot felul de nereguli. In urma investigatiilor presei locale, a iesit la iveala faptul ca 49 dintre institutiile de invatamant primesc cu mari intarzieri produsele. In 17 unitati de invatamant produsele livrate erau mai putine decat numarul copiilor, iar in cinci scoli s-au primit alte produse decat cele ofertate de catre distribuitor.La care se adauga cazurile in care s-au livrat produse expirate.
 
In loc sa se implice direct si urgent in rezolvarea acestei probleme, inspectorul porneste represalii la adresa unor cadre didactice care nu au comis nicio ilegalitate.
 
3. Tot presa locala a prezentat problemele functionarii  programului ”Scoala dupa scoala”. In loc sa gaseasca solutii pentru aceasta problema, sa adopte o pozitie oficiala, domnul Stefan Firu anunta public ca va intra in concediu fara plata pentru a-si ajuta colegii din Partidul Social Democrat.
In aceste conditii, domnul Firu ar trebui sa anunte oficial ca ocupa o functie publica numai datorita carnetului de partid si atributiile sale sunt strans legate de campania electorala a USL.

Este vorba despre trei probleme extrem de grave, prezentate pe larg in mass-media locala, de care Inspectoratul Scolar General nu a dat vreun semnal ca ar fi avut cunostința , ca analizeaza sau ca va lua masuri de solutionare. Si este foarte grav ca pe seful acestuia il preocupa cine si unde merge, in loc sa se preocupe de adevaratele chestiuni de rezolvat in sistemul de invatamant local.

8 noiembrie 2012
   
 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!