Comunicat de presa

Cea mai recenta initiativa a deputatului de Sibiu Raluca Turcan, organizarea pe parcursul a trei zile a unei campanii de donare de sange, s-a incheiat astazi cu un bilant incurajator: aproape 70 de persoane s-au prezentat benevol la Centrul de Recoltare si Transfuzie din Sibiu pentru a-si ajuta semenii prin acest act onorabil.

Sibiu, 07.11.2012 – Campania de donare de sange, sugestiv intitulata ”Fii inger! Salveaza trei vieti!”, desfasurata pe parcursul a trei zile, in perioada 5-7 noiembrie a.c., s-a incheiat astazi cu un bilant impresionant: 68 de sibieni s-au prezentat la Centrul de Recoltare si Transfuzie din Sibiu.
Din 450 de ml de sange, atat cat i se permite unui adult sa doneze benevol, pot fi salvate nu mai putin de trei vieti. Pentru oamenii aflati in suferinta este vorba de cele mai multe ori despre sansa de a supravietui.

In urma campaniei incheiate astazi, aproape 300 de bolnavi din Sibiu vor putea fi ajutati sa depaseasca momente critice, pentru ca semenii lor au decis sa faca acest gest onorabil.

”Cea mai mare bucurie a mea este atunci cand oamenii raspund entuziasti si mi se alatura in actiuni pe care le realizez spre binele lor si al comunitatii noastre. La fel s-a intamplat si acum, de aceea tin sa le multumesc tuturor donatorilor care s-au prezentat la Centrul din Sibiu si sper ca le vor urma si alte persoane”, a declarat Raluca Turcan, deputat de Sibiu, organizatorul actiunii. De mentionat faptul ca la Centrul de Recoltare si Transfuzie se poate prezenta orice adult care indeplineste conditiile impuse de lege.

”Sunt convinsa ca, participand la astfel de initiative, sibienii ii vor indemna pe prietenii lor, vecini, rude sau colegi de serviciu, sa faca acelasi gest la un moment dat”, a mentionat Raluca Turcan. Este un gest onorabil pentru fiecare cetatean al orasului, cel mai bun semn al dorintei de a-i ajuta pe suferinzi.
La sfarsitul ultimei zile a campaniei, o parte dintre donatori au oferit contravaloarea bonurilor de masa primite unui centru care se ocupa de copii aflati in dificultate.

”Am ales sa nu fac public numele acestei institutii, pentru ca oamenii inimosi de-acolo sa nu cadă victime ale comportamentului abuziv al inspectorului general pe judetul Sibiu, asa cum li s-a intamplat celor doua cadre didactice participante la o serbare pentru copii unde am fost si eu prezenta”, a precizat Raluca Turcan.

Campania de donare de sange ”Fii înger! Salveaza trei vieti”, poate fi apreciata drept o reusita, avand in vedere numarul mare al donatorilor prezenti in doar trei zile. Deputatul Raluca Turcan a spus ca va continua sa deruleze astfel de proiecte si ca se va implica la fel de activ in viata comunitatii.
 

7 noiembrie 2012
 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!