Comunicat de presa

Sunt aici pentru a va informa asupra unui eveniment revoltator care ofera dimensiunea exacta a politizarii grotesti pe care USL o practica.

Inspectorul scolar general al judetului Sibiu a cerut demisia imediata a doua directoare de scoli din Sibiu pentru ca au participat, alaturi de mine, la o serbare de Halloween. O serbare care nu a avut nimic politic, care nu a afisat nici un insemn politic si la care cuvantul politica nu a fost rostit. O serbare facuta pentru a aduce putina bucurie in viata copiilor.

Precizez, si dvs stiti foarte bine, ca de 8 ani incoace sunt alaturi de scolile din Sibiu. Am reparat scoli, am organizat serbari, am ajutat copii. Am facut-o tot timpul din afectiune pentru copii, din convingerea ca fiecare trebuie sa dea ceva inapoi  societatii, din apropierea pe care o simt fata de scoala. Niciodata nu am folosit politic scoala.

Acum, inspectorul scolar general a trecut la represalii impotriva unor directoare de scoala – amenintari, presiuni. Greseala lor capitala, in viziunea inspectorului, a fost ca s-au afisat cu mine.

Demisia sau demiterea – li s-a transmis acestor directoare, in cel mai pur stil securist si comunist. Performanta a ajuns sa nu mai conteze in regimul USL. Criteriile de evaluare au ajuns sa nu existe in regimul USL. Presiunile politice, teroarea politica – este tot ce conteaza in regimul USL.
Aceste represalii la adresa unor cadre didactice care nu au comis nicio ilegalitate, nicio incalcare a normelor de conduita, reprezinta un fapt fara precedent care arata modul josnic in care PSD-ul face campanie.

Consider ca celor doua directoare li se face o nedreptate monstruoasa. Din acest motiv, solicit ministrului Andronescu demiterea imediata a inspectorului scolar general al judetului Sibiu.

Va anunt ca voi face plangere penala impotriva inspectorului scolar general pentru abuz in serviciu, amenintare si santaj.

Este inacceptabil sa traim intr-o societate in care politicul dicteaza. Ar fi o societate bolnava. Si chem intreaga societate civila si opinie publica din Sibiu si din tara sa ia atitudine fata de santajul josnic al unui om instalat pe criterii politice la conducerea Inspectoratului Scolar General.

Intreb, pe de alta parte, USL-ul. Asa vreti sa faceti campanie, cu abuzuri si amenintari? Lovind in cadrele didactice? Lovind in cei fara de vina? Asa vreti sa castigati, lovind in cei care au initiativa? Va deranjeaza ca eu m-am implicat dintotdeauna cand voi stateati cu mainile in san?
                                                          
2 noiembrie 2012

 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!