Sinteza conferinta de presa

Guvernul Ponta in loc sa guverneze, sacrifica dezvoltarea economiei, pentru succesul alegerilor din iarna. Rectificarea bugetara a aratat clar care este strategia USL: guvernul ia din banii de investitii ca sa-si acopere promisiunile electorale.

Cu gandul la alegerile parlamentare, Guvernul Ponta a taiat, in mod cinic, sumele alocate pentru investitii si pentru cofinantarea proiectelor europene.

In felul acesta, proiectele de infrastructura, locurile de munca pe care acestea le genereaza sunt abandonate, pentru a face loc cadourilor electorale.

Guvernul Ponta a devenit inamicul public numarul unu al dezvoltarii Romaniei. Victor Ponta si USL au blocat complet motoarele dezvoltarii economiei: absorbtia fondurilor europene si investitiile.

Numai din bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii s-au taiat circa 300 de milioane de euro. Acesti bani, alocati de Guvernul PDL, erau garantia construirii unor drumuri si garantia unor locuri de munca, pe care Victor Ponta le-a anulat acum dintr-un foc.

Taierea banilor de investitii si pentru atragerea fondurilor europene reprezinta o operatiune cinica de taiere a sanselor de dezvoltare a Romaniei. Ponta si USL nu construiesc viitorul ci il distrug. O tara in care nu se fac investitii nu are viitor.

Guvernul USL a luat astfel cu buna stiinta o masură care duce la incetinirea cresterii economice. E o masura de sabotare a cresterii economice, adica de sabotare a ceea ce ar trebui sa fie prioritatea nr. 1 a oricarui guvern. Fara crestere economica nu vor fi bani in plus nici pentru pensii, nici pentru sanatate, nici pentru invatamant.

Victor Ponta nu spune un cuvant despre cate locuri de munca vor disparea din cauza taierii banilor de investitii. Vorbim de zeci de mii de locuri de munca directe si indirecte care nu vor mai exista din cauza ca Guvernul Ponta face ce stie mai bine in an electoral – arunca banii in consum.

Proiectele de infrastructura de transporturi dezvoltate in ultimii ani au generat peste 100.000 de locuri de munca directe si indirecte. Ganditi-va cate locuri de munca sunt desfiintate din pix de Guvernul Ponta odata cu taierea a miliarde din fondurile pentru investitii. Cele 300 de milioane de euro taiate de Victor Ponta ar fi creat alte cateva mii de locuri de munca.

Ipocrizia lui Victor Ponta nu are margini. In timp ce taie banii de investitii, da 1 milion de lei pentru stadionul din Targu Jiu, judetul Gorj, unde a fost ales el deputat si unde va candida din nou anul acesta.

Ca premier, Victor Ponta a taiat dezinvolt panglici la lucrari demarate si aproape finalizate de guvernele precedente. Prin modul in care guverneaza, este clar ca nimeni nu va mai taia panglici prea curand dupa plecarea premierului Ponta.

Guvernul Ponta practica o politica anti-liberală, o politica de reducere a investitiilor si de aruncare a banilor in consum. E de necrezut cum PNL tace de cateva saptamani pe acest subiect, in loc sa lupte pentru ceea ce pretinde ca este: un partid al sanselor de dezvoltare, al clasei de mijloc. Aceasta tacere a PNL este rusinoasa. PNL a ajuns slujitorul credincios al stangii, a abandonat clasa de mijloc si interesele de dezvoltare ale Romaniei.

In acelasi timp, guvernul USL n-a reusit sa facă nici absorbtie de fonduri europene. Guvernul Ponta este guvernul ratarii fondurilor europene. Cu USL la putere, Romania risca blocarea totala a fondurilor europene, pentru ca guvernul Ponta este incapabil sa gestioneze absorbtia fondurilor sau chiar simpla continuare a contractelor semnate de fostele guverne.


7 septembrie 2012


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!