Conferinta de presa

Am asistat la o serie de conferinte de presa ale USL care au un singur mesaj: Ponta minte in strainatate, iar in Romania incalca legea in continuare.

•    Primul Ministru Victor Ponta a vrut sa mearga la Bruxelles. A reusit si, asa cum ati vazut, la Bruxelles face un singur lucru: decredibilizeaza cu fiecare declaratie imaginea Romaniei si isi umileste concetatenii. Uniunea Europeana respecta statul si Victor Ponta trebuie sa inteleaga ca statul nu este PSD!
•    Primul Ministru Victor Ponta a fost nevoit, la insistentele tuturor fortelor politice din Parlamentul European sa promita ca va respecta legea in Romania si ca referendumul se va desfăsura in acord cu decizia Curtii constitutionale si citez din decizia Curtii: desfăsurarea referendumului “este constitutionala in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale”
•    Ce s-a întamplat astazi in Romania: colegii din USL l-au contrazis pe Victor Ponta si au spus ca referendumul nu are nevoie de pragul de validare cerut de curtea constitutionala. Chiar Victor Ponta pentru romani a spus ca doreste o sesiune extraordinara pentru a armoniza legislatia referitoare la referendum cu decizia Curtii. Cu alte cuvinte, vrea sa traga de timp si continua sa minta. Noi, astazi, ne-am fi asteptat ca, la unison, Victor Ponta si USL sa spuna ca aleg varianta simpla si corecta: adică o ordonanta care sa anuleze cele 2 ordonante ce împiedica aplicarea corecta a legilor si functionarea institutiilor din Romania:
•    Este vorba despre:
•    OUG a guvernului Ponta care restrange atributiile Curtii Constitutionale
•    OUG a guvernului Ponta care modifica legea de organizare a referendumului

•    Insa, din nefericire, Victor Ponta a ales sa minta. Imediat dupa ce a promis la Bruxelles ca va respecta deciziile Curtii Constitutionale, a declarat ca Guvernul nu poate da o ordonanta de urgenta pentru ca parlamentul se afla in vacanta.
•    Nimic mai fals! Potrivit articolului 115 din Constitutia Romaniei, guvernul poate sa adopte o ordonanta si, in 5 zile, Parlamentul se reuneste in sesiune de urgenta si dezbate ordonanta. Citez din Constitutie: “Camerele, daca  nu se afla in sesiune, se convoaca in mod obligatoriu in 5 zile de la depunere sau, dupa caz, de la trimitere” inchei citatul.
•    Asadar, primul ministru si guvernul au la dispozitie o cale rapidă si legala de repunere in drepturi depline a Curtii Constitutionale si de organizare conforma cu Constitutia a referendumului.
•    Exista, insa, o problema. Prin toate actiunile sale de pana acum, guvernul Ponta a demonstrat ca nu se simte bine in cadrul legal si face uz de tertipuri doar pentru a ataca ordinea legala si democratica.
•    Guvernul Ponta a adus Romania intr-o situatie anormala si umilitoare in care legea si adevarul pot trai doar in urma insistentelor opiniei publice romanesti si internationale, ale presei romanesti si internationale si ale institutiilor europene. Fiecare decizie luata pentru a reveni pe calea cea buna trebuie smulsa, pur si simplu, guvernului Ponta.
•    Alta minciuna fabricata de guvernul Ponta: a incercat sa acrediteze ideea conform careia referendumul va fi organizat cu liste electorale din care vor fi scoase mai mult de 2 milioane de cetateni romani, in principal, cetătenii romani care traiesc si muncesc in afara tarii.
•    In timp ce Victor Ponta taia cu pixul doua milioane de cetateni romani cu drept de vot, situatia a fost readusa in limitele legale. Conform legii, Directia pentru Evidenta Populatiei din Ministerul de Interne a trimis la Biroul Electoral Central situatia privind numarul alegatorilor inscrisi pe listele electorale permanente care stabileste un numar de 18 milioane de alegatori si nu de 15 milioane asa cum ar fi preferat Victor Ponta.
•    In incheiere: singurul responsabil pentru organizarea referendumului, in acord cu legile si Constitutia tarii, este Guvernul Romaniei. In consecinta, ii cerem lui Victor Ponta sa anuleze de urgenta ordonantele neconstitutionale. In caz contrar, ii solicitam sa-si prezinte public demisia.

12 iulie 2012


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!