Sinteza conferinta de presa

Optiunea mea de cetatean este sa apar democratia si statul de drept. Doresc sa fac un apel la cetateni sa sustina si sa apere statul de drept si functionarea institutiilor. Democratia, legea si institutiiile statului sunt nu slogane, ci bunuri castigate ale romanilor in acesti 20 de ani. Aceasta este fundamentul vietii oricarui cetatean intr-o democratie. Apararea institutiilor si a statului de drept nu este o discutie intre politicieni, ci este baza pe care se cladeste o viata normala, decenta, intr-o societate deschisa. Subminarea institutiilor, nesocotirea legilor, incalecarea politica a statului sunt semnele unei guvernari abuzive Si au devenit insemnele guvernarii USL.

In aceasta campanie pentru referendum culoarea noastra de campanie va fi alb. Albul este culoarea neutralitatii si a curateniei.

Este un semnal ca avem nevoie de neutralitate –  de incetarea atacului la adresa institutiilor, a functionarii statului, a democratiei. Toate abuzurile impotriva statului din ultimele saptamani sunt semnale ca avem nevoie de un reset al politicii, de o curatenie.

Trebuie sa spunem stop si sa pornim de la zero, avem nevoie de o pagina alba pe care romanii sa scrie regulile asa cum este normal sa fie, nu cum au fost batjocorite politic de USL. Vrem o justitie libera de presiuni politice, vrem o politica curata, vrem o coalizare a tuturor acelor forte civice si politice care cred ca legea si institutiile trebuie aparate, pentru ca asa ele servesc romanilor, nu unor politicieni care tremura de frica Justitiei.  

Orice cetatean care simte ca i-a fost confiscat statul, care simte ca a fost atacata democratia si i-a fost suspendat abuziv presedintele poate purta alb.

In ultimele saptamani, pornind de la interventia brutala a sefului Inspectoratului de stat in Constructii pentru a influenta dosarul lui Adrian Nastase, pana la suspendarea Presedintelui s-a creat un precedent periculos – un atac la democratie si la statul de drept.

USL a reinterpretat legea intr-un singur sens: al abuzului politic impotriva statului, al abuzului politic impotriva legii insesi.

Rand pe rand, toate institutiile statului au fost incalecate politic si au devenit instrumente prin care USL fie isi potolea foamea de putere, fie isi acoperea frica de justitie.

Retragerea ISC ca parte vatamata din dosarul Trofeul calitatii pentru a opri dosarul lui Adrian Nastase.
Mutarea MO in subordinea guvernului pentru a opri publicarea deciziei CCR care consfiintea dreptul presedintelui de a reprezenta Romania la Bruxelles.
Demiterea Presedintilor celor doua camere si tergiversarea promulgarii deciziilor in Monitorul Oficial.
Incalecarea politica a Avocatului poporului care putea ataca la CCR ordonantele de urgenta ale Guvernului.
Ordonante de urgenta abuzive care modificau si restrangeau atributiile CCR si care modificau Legea referendumului, asta in conditiile in care joi a demarat procedura de suspendare iar vineri deja Legea referendumului era modificata pentru demiterea mai usoara a presedintelui.

In 48 de ore statul de drept a fost suspendat si inlocuit cu un regim politic abuziv bazat pe forta unei majoritati politice adhoc si pe presiunea unui grup de politicieni infricosati de functionarea Justitiei.
In 48 de ore USL a acaparat statul, a suspendat presedintele si ne-a confiscat politic vietile.

Care sunt consecintele: distrugerea credibilitatii Romaniei pe plan extern si erodarea stabilitatii economice interne.
Cum platesc romanii abuzul USL in plan extern?
Romanilor le poate fi suspendat dreptul de vot in CE,
Romanilor le poate fi ingradit accesul liber de circulatie pe piata muncii din UE, Romanilor le pot fi suspendate fondurile.

Credibilitatea Romaniei in relatia cu SUA a fost periclitata, iar romanii vor plati asta riscand ingreunarea discutiilor despre suspendarea vizelor pentru SUA.

Acum un an de zile Romania era printre putinele tari din UE – chiar alaturi de Germania - care avea crestere economica. Acum suntem comparati cu Ungaria cand vine vorba despre incalcarea regulilor statului de drept si abuzul politic.

Cum platesc romanii abuzul USL in tara?
Depreciere leului si cresterea ratelor pt cei care au datorii la banci,
Deprecierea constanta a nivelului de trai,

In conditiile in care prioritatea numarul unu peste tot in UE este stabilizarea economica, in Romania politica ne-a inundat viata, institutiile au fost incalecate politic, iar singura politica a guvernarii este politica abuzului.  
Pun o intrebare – nu ca om politic, ci ca cetatean al acestei tari: Cine plateste pentru foamea de putere si pentru frica de justitie a politicienilor din USL? Fiecare roman. Noi toti, cetatenii acestei tari cei care am facut eforturi sa stabilizam economia dupa criza, care am facut eforturi pentru a cladi o societate normala si un stat functional pentru ca acum totul sa fie dat pe apa sambetei pentru interesele USL. Fac un apel – nu doar ca om politic, ci ca cetatean al acestei tari. Mai inainte de a fi om politic, mai inainte de a fi membru de partid, traiesc ca orice roman in aceasta tara si imi doresc un loc al normalitatii si al decentei: politicienii sa nu se ascunda de Jusititie, institutiile sa functioneze, legea sa fie una pentru toti si sa fie respectata.  

Pentru toti cei care cred ca Justitia poate fi una si pentru un cetatean obisnuit si pentru un fost prim ministru ca Adrian Nastase – fac un apel sa apere la acest referedum functionarea statului de drept si a Justitiei.
Impotrivindu-se abuzurilor USL romanii isi pot lua statul inapoi si isi pot apara democratia de abuzuri.

8 iulie 2012


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!