Comunicat de presa

Premierul Tariceanu nu are bani pentru salariile profesorilor,  dar imparte fonduri bugetare catre clientela politica 

Constat din nou faptul ca guvernul Calin Popescu Tariceanu urmeaza practicile incorecte si daunatoare ale fostului guvern Adrian Nastase. Este evident ca guvernarea comuna PNL-PSD dovedeste acelasi vechi dispret fata de fondurile publice pe care l-am cunoscut si l-am criticat in perioada 2001-2004.
 
Astazi insa, premierul Tariceanu dovedeste o aroganta si o nepasare demne de Adrian Nastase. Dl. Tariceanu se opune prin toate mijloacele cresterii salariilor profesorilor, dar are fonduri bugetare de sute de milioane de euro pe care le imparte clientelei politice si apropiatilor sai in prag de alegeri.
 
Este revoltator faptul ca profesorii sibieni, alaturi de profesorii din toata tara, nu au parte de majorarea salariala de 50% votata de Parlament, in timp ce in colegiul Dabuleni – unde candideaza aliatul PNL, dl. Mircea Geoana – guvernul aloca primarilor PSD sume de milioane de euro. Asemenea practici sunt cu atat mai grave cu cat suntem aproape de finalul anului si nu se mai pot organiza licitatii publice pentru cheltuirea transparenta a banilor. Guvernul Tariceanu-PNL-PSD este prin urmare direct vinovat de facilitarea coruptiei in cheltuirea fondurilor publice.
 
Sunt convinsa insa ca, la alegerile din 30 noiembrie 2008, cetatenii romani vor vota pentru o noua guvernare – corecta si apropiata de oameni – pentru o guvernare a Partidului Democrat Liberal.
 
Raluca Turcan
Deputat de Sibiu

22 octombrie 2008


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!