Comunicat de presa

Constatam ca greva parlamentara a opozitiei s-a prelungit dincolo de limita bunului-simt si a ajuns in faza unei adevarate sfidari nationale. Continuarea grevei devine un proiect distructiv pentru Parlament si autodistructiv pentru opozitie.

In aceste conditii, cred ca majoritatea parlamentara trebuie sa treaca la masuri mai severe si sa demareze inlocuirea sefilor de comisii parlamentare care sunt membri ai USL.

Cred ca toti parlamentarii opozitiei ar trebui sa ramana simpli deputati si senatori, fara sa mai aiba nicio functie parlamentara, indiferent ca vorbim despre presedinte sau vicepresedinte de comisie parlamentara, chestori sau membri ai birourilor permanente.

Daca opozitia nu respecta regulilele jocului parlamentar, nici majoritatea parlamentara nu trebuie sa se mai considere legata de algoritmul impartirii functiilor intre putere si opozitie. Aceasta e o regula care se aplica intre gentlemeni. Atunci cand una dintre parti se comporta insa ca un tanar deviant -  ca cei pe care-i mai vedem la televizor crestandu-si bratele ca sa faca spectacol - e foarte greu sa mai speri la un dialog.

De asemenea, consider ca agenda modernizarii Romaniei ramane o obligatie fundamentala a clasei politice, pe care Parlamentul, presedintele si guvernul trebuie sa o urmareasca in continuare. Mesajul presedintelui Romaniei adresat Parlamentului pe 7 martie reaminteste clasei politice obligatiile restante legate de modernizarea statului (introducerea Parlamentului unicameral cu 300 de parlamentari sau reorganizarea administrativ-teritoriala) si cere in acelasi timp urmarirea prioritatii economice nr. 1 a momentului, crearea de locuri de munca.

Cred de aceea ca PDL poate castiga alegerile daca devine partidul crearii de locuri de munca. In ciuda dificultatilor economice, in ciuda adversitatilor opozitiei, trebuie sa ne alegem si sa urmarim drept obiectiv crearea de locuri de munca in toate sectoarele economiei. 

8 martie 2012
 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!