Comunicat de presa

DA reducerii numarului de parlamentari, NU sistemului de compensare

E de salutat consensul coalitiei majoritare in legatura cu reducerea numarului de parlamentari de la 471 la mai putin de 400. Suntem in fata unui prim pas concret, oficial, in drumul spre realizarea vointei electoratului exprimata la referendumul din noiembrie 2009 privind introducerea parlamentului unicameral si reducerea numarului de parlamentari.

Chiar daca vorbim de un consens privind o reducere a numarului de parlamentari mai mica decat cea decisa de cetateni prin referendum, este evidenta vointa coalitiei majoritare de a respecta – tinand cont de conditionarile politice – decizia cetatenilor din 2009.

Consider insa necesar ca progresul facut pe o directie sa nu fie insotit de regres in alta zona, respectiv in ceea ce priveste modul de alegere a parlamentarilor.

PDL are datoria sa sustina ferm si neechivoc votul uninominal pur, astfel incat fiecare candidat castigator in colegiul sau sa devina parlamentar si niciun candidat sa nu poata intra in Parlament fara sa castige un colegiu electoral. Orice sistem de compensare, fie el printr-o lista de partid sau prin mentinerea actualei modalitati de catapultare in Parlament a perdantilor, submineaza principiul votului uninominal si permite de fapt unor candidati sa se ascunda de votul direct al cetateanului.

2011


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Fink Completing Study Materials Testimonials From The Web For You To Document
16 Noiembrie 2017

Is It Wrong Pay For A Custom Essay For Essay Writing Help?

doapaper writing service

I hope I'm not the first to inform you that if you have a business, you must have a blog, or much less a place ...