Comunicat de presa

21 – 27 noiembrie 2011, Saptamana Artelor Spectacolului Muzical

Astazi am demarat proiectul Saptamanii Artelor Spectacolului Muzical, care va avea in luna noiembrie a treia sa editie. Acest proiect incearca sa construiasca o traditie intr-un domeniu al culturii inalte si de aceea merita apreciere si sprijin.

Sunt convinsa ca Saptamana Artelor Spectacolului Muzical va face o bună reclama operei, operetei si baletului si va atrage in salile de spectacol tineri si varstnici, oameni cu diverse pregatiri si vocatii, care sa se bucure impreuna de reprezentatii reusite. Avem nevoie de astfel de evenimente, prin care cultura buna iese in spatiul public, obtine mediatizare si atentie, educa gusturile publicului si ofera repere corecte.

Opera si baletul sunt forme autentice si unice ale culturii europene. Daca alte forme de cultura s-au nascut si au evoluat simultan in mai multe spatii culturale, opera si baletul s-au nascut doar in Europa si sunt o mostenire culturala profund europeana, o expresie a identitatii comune a natiunilor europene.

Constat cu bucurie ca la baza acestui eveniment sta un parteneriat solid intre Fundatia VIP,  Ministerul Culturii si institutiile culturale publice. Tin sa fac o mentiune speciala despre TVR, care functioneaza potrivit vocatiei sale de televiziune publica, unde trebuie sa-si gaseasca locul evenimente care poate nu aduc rating, dar aduc cu siguranta prestanta.

Mi-as dori ca diversi profesionisti in domeniile lor – ca e vorba de afaceri, sport, educatie, industria publicitatii, a modei etc. – sa imprumute acestui eveniment o mică parte din popularitatea si notorietatea de care ei se bucura. Daca la un eveniment precum Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical am avea in asistenta personalitati sportive sau oameni de afaceri importanti sau creatori de moda, actori apreciati si cantareti cunoscuti de muzica usoara, decani din universitati, chiar oameni politici de diverse culori, acest lucru ar ajuta mult cauza culturii bune. Pentru ca publicul sa fie atras spre cultura autentica e nevoie ca ea sa fie promovata si cu ajutorul unor oameni cunoscuti, care - fara a fi personalitati culturale - au dorinta de a sustine artele spectacolului muzical.
 

12 octombrie 2011


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!