Comunicat de presa

Simplificarea procedurii de ridicare a imunitatii parlamentare – o datorie inca neonorata a actualului Parlament

Coalitia de guvernare nu a reusit pana acum sa includa in Regulamentul Camerei Deputatilor acele prevederi care sa duca la simplificarea procedurii de ridicare a imunitaţii parlamentare.

Inca din luna martie a acestui an – cand, impreuna cu alti colegi din PDL, am depus amendamente in acest sens – am urmarit sa actualizam Regulamentul Camerei pentru ca si parlamentarii, in rand cu restul cetatenilor, sa poata fi cercetati de justitie fara nicio piedica. A trecut jumatate de an de cand subiectul  este la Comisia pentru Regulament fara ca pana azi sa se inregistreze vreun progres.

Fac in acest sens un apel la colegii deputati (si in primul rand la colegii din Comisia pentru Regulament) sa depasim aceasta situatie de blocaj si sa modificam Regulamentul Camerei in sensul corect si asteptat de cetateni.

Parlamentul Romaniei nu trebuie sa fie un corp de protecţie si paza pentru propriii membri. Trebuie sa intelegem ca nu poate exista solidaritate explicita sau implicita a membrilor Parlamentului care sa treaca dincolo de principiul egalitatii in fata legii a tuturor cetatenilor.

11 octombrie 2011
 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!