Comunicat de presa

PDL trebuie sa propuna o intalnire politica la varf pe tema modificarii Constitutiei

Modificarea Constitutiei este cu siguranta una dintre cele mai importante teme politice ale sesiunii parlamentare care a inceput de curand.

Cred de aceea ca e necesar un dialog onest si la varf intre toate partidele cu reprezentare parlamentara, astfel incat sa se creeze un consens de principiu privind modificarea legii fundamentale a tarii. Ca principal partid al arcului guvernamental, PDL e primul dator sa incerce obtinerea acestui consens.

Luciditatea politica spune ca in absenta unui consens putere – opozitie orice discutie in comisia parlamentara de modificare a Constitutiei constituie un exercitiu steril. Fara un asemenea consens politic, ne indreptam cu certitudine spre ingroparea subiectului, chiar daca micile dezbateri pe mize mai curand tehnice vor mai continua pentru o perioada de timp.

Acum e momentul ca PDL sa demonstreze anvergura si leadership, sa propuna ceea ce romanii cu siguranta doresc, adica solidaritate in interiorul clasei politice pe temele mari.  

PDL trebuie sa intinda mana opozitiei, cu seriozitate si fara condescendenta, urmarind nu castiguri politice, ci rezolvarea unei probleme. Invitarea opozitiei la discutii pe tema modificarii Constitutiei ar constitui un gest de maturitate politica de care viata politica romaneasca are nevoie. Reusita unui asemenea demers se va contabiliza in dreptul tuturor actorilor politici, la fel cum si un eventual esec va fi decontat de intreaga clasa politica.


Raluca Turcan
Deputat de Sibiu


9 septembrie 2011
 


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!