Comunicat de presa

Reorganizarea administrativ-teritoriala nu trebuie sa fie pretext pentru crearea unui asa numit Tinut Secuiesc


Scopul demersului privind reorganizarea administrativa este acela de a sterge granitele de dezvoltare economica,nu de a institui granite de nationalitate

Opinia mea e ca PDL nu va accepta si nici nu trebuie sa accepte o negociere privind crearea unui asa numit Tinut Secuiesc. Nici acum, nici altadata. Nu cred, de asemenea, ca va exista un Guvern al Romaniei (indiferent de culoare sau componenta) care sa sustina crearea unui Tinut Secuiesc.

Reamintesc faptul ca problema etnica in Romania a fost rezolvata in mod corect, european, inca din cursul anilor 90. Nu are rost ca UDMR sa redeschida acest subiect. Remarc o simbolistica ciudata in actiunile unor persoane de etnie maghiara, actiuni care merg in directia segregarii etnice. In timp ce Europa se uneste, unii indivizi aspira la separare.

Coalitia de guvernare nu se va impotmoli, sper, in problema Tinutului Secuiesc. Toate partidele stiu clar ca beneficiile electorale vin din rezolvarea problemelor economice ale oamenilor, nu din discurs nationalist.

Raluca Turcan
Deputat de Sibiu
 

17 iunie 2011


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!