Comunicat de presa

Revizuirea Constitutiei trebuie tratata cu responsabilitate de toti politicienii

Proiectul de revizuire a Constitutiei inaintat de presedintele Romaniei Consiliului Legislativ reprezinta prima initiativa coerenta si serioasa de modificare a Legii fundamentale care a fost adusa in dezbatere in acest an.

Desi Revizuirea Constitutiei a fost recunoscuta ca necesara intrucat s-a dovedit, in mai multe randuri, ca actuala Lege fundamentala are carente serioase, ea a ramas pana acum in stadiul de intentie. A fost infiintata chiar si o Comisie Parlamentara cu acest scop, care insa n-a functionat nicio zi.

Prin proiectul lansat de Presedinte, revizuirea Constitutiei intra in linie dreapta si ideal ar fi ca procesul de modificare a Legii fundamentale sa se incheie in mandatul 2008-2012.

Proiectul inaintat de seful statului, pe langa faptul ca isi propune reglementarea eficienta a raporturilor  intre institutiile statului (Parlament, Guvern si Presedintie), vizeaza imbunatatirea Legii fundamentale pornind de la ceea ce au votat romanii la referendumul pentru Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari.

In ciuda obiectiilor reprezentantilor USL fata de viziunea Presedintelui, eu cred ca normal si corect ar fi sa existe  un dialog intre Putere si Opozitie, astfel incat din dezbatere sa rezulte o Constitutie pentru o Romanie a viitorului si nu o Romanie a trecutului. E nevoie de maxima responsabilitate din partea partidelor parlamentare, care trebuie sa gaseasca terenul comun pentru actiune intr-o chestiune cu adevarat de interes national.
 

2 iunie 2011


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!