Comunicat de presa

Legea audiovizualului  nu va ramane in forma in care a trecut tacit, ci va fi rediscutata la Senat


Din pacate, Legea audiovizualului cu modificarile facute in Comisia pentru Cultura a Camerei Deputatilor a fost  adoptata tacit, nefigurand pe lista de vot. Prin urmare, amendamentele prin care aceasta initiativa a fost substantial imbunatatita in Comisie, nu au fost preluate.  

Legea va fi rediscutata la Senat unde, impreuna cu colegii din Comisia pentru Cultura, sper sa reformulam  articolele, in spiritul modificarilor din Comisia de la Camera, astfel incat proiectul sa nu apara ca o ingradire a libertatii de exprimare, ci sa fie un instrument optim de reglementare si corectare a problemelor din dezbaterea media din acest moment.

Obiectivul legii este sa imbunatatească calitatea spatiului audiovizual si a dezbaterilor politice, incepand cu problemele legate de protectia minorului si pana la obligatia tuturor furnizorilor de servicii media de a asigura libertatea de exprimare si exprimarea pluralista de idei. In ceea ce priveste discutia din mass-media legata de cuantumul amenzilor stabilite prin acest proiect, cred ca se impun doua precizari. Dezbaterea despre modificarile necesare la Legea audiovizualului este mai larga si in niciun caz nu cred ca este util sa fie limitata doar la dimensiunea amenzilor. In al doilea rand, asa cum am mai spus, rediscutarea  amenzilor are in vedere principiul gradualizarii sanctiunilor in functie de repetarea aceluiasi tip de abateri, un element care a plecat chiar din observatiile reprezentantilor mass-media, si nu majorarea plafonului.  

Cred ca este util pentru noi toti - oameni politici, mass-media, societate civila si public - ca dezbaterea pe Legea audivizualului sa fie constructiva si sa serveasca apararii dreptului constitutional la libera exprimare.

Sper deci ca impreuna sa nu abordam acest proiect pe baza unor prejudecati sau a unor interpretari interesate, ci cu dorinta de a identifica solutiile optime la problemele existente, pe care toti participantii la dezbaterea pe acest proiect le-au recunoscut.

Raluca Turcan

Presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa
 

18 mai 2011


.
 
60.000 de copii vor beneficia anual de drepturi egale!

”O prioritate PNL realizată cu sprijinul Guvernului Cioloș: finanțare de bază egală pentru toți elevii din învățământul de stat și privat!”
[detalii]
PNL cere regim echitabil pentru deţinătorii de doctorate!

Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că o largă categorie de angajaţi sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010
[detalii]
Plagiatul înseamnă furt intelectual şi rabat de la calitate.

PNL solicita Guvernului întărirea EVLUARII universităţilor CONCOMITENT cu creşterea autonomiei universitare.
[detalii]

Ziua mondial? a dasc?lului
05 Octombrie 2017

De ZIUA MONDIAL? A DASC?LULUI trebuie s? vorbim despre dasc?li ?i despre cum îi putem ajuta!